Halep, OUT de la US Open 2019 în turul 2! Townsend a atacat-o furibund pe Simona și a obținut victoria carierei! Sorana Cîrstea rămâne singura speranță a României în turul 3: revenire importantă și revanșă în fața Bolșovei. Copil, executat rapid de Monfils. Ana Bogdan, învinsă de Martic

Halep, OUT de la US Open 2019 în turul 2! Townsend a atacat-o furibund pe Simona și a obținut victoria carierei! Sorana Cîrstea rămâne singura speranță a României în turul 3: revenire importantă și revanșă în fața Bolșovei. Copil, executat rapid de Monfils. Ana Bogdan, învinsă de Martic
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea este singura reprezentantă a României ajunsă în turul trei la US Open 2019! Simona Halep, campioana de la Wimbledon, părăsește prematur ultimul Grand Slam al sezonului pentru al treilea an consecutiv, în turul doi.
  • Simona Halep – Taylor Townsend, 6-2, 3-6, 6-7(4), pe Arthur Ashe Stadium. Americanca de pe locul 116 WTA a făcut meciul carierei și a triumfat grație unei tactici ultra-agresive, bazate pe serviciu-voleu: a atacat la fileu de 106 ori, reușind să câștige punctul de 64 de ori.
  • Sorana Cîrstea – Aliona Bolșova, 3-6, 6-4, 6-2, pe Terenul 11. Jucătoarea din Târgoviște revine în turul trei al unui turneu de Mare Șlem pentru prima dată după Wimbledon 2017.
  • Marius Copil – Gael Monfils (favorit 13) 3-6, 2-6, 2-6. Arădeanul părăsește US Open-ul în turul secund, dar rămâne cu cea mai bună performanță a carierei la US Open.
  • Ana Bogdan – Petra Martic, 2-6, 4-6. Ana părăsește pentru al patrulea an consecutiv ultimul Grand Slam al anului în runda secundă. De partea cealaltă, croata a acces în premieră în runda a treia.
  • US Open 2019 este transmis în direct pe canalele Eurosport, iar partidele românilor sunt în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

România rămâne cu un singur nume în turul trei pe tablourile de simplu la US Open 2019, Sorana Cîrstea urmând a o întâlni pentru un loc în optimi pe Taylor Townsend, învingătoare în fața Simonei Halep în surpriza turului doi. Sportiva din Târgoviște a lăsat în urmă un start de meci presărat cu erori, în care constanța i-a lipsit, reușind să se adune și să facă pasul spre o fază a competiției care i-a fost inaccesibilă în Grand Slam-uri de doi ani.

Ana Bogdan a acuzat probleme la umăr, parcursul său încheindu-se abrupt după opt seturi perfecte reușite în calificări și în primul tur, în fața unei jucătoare care tace și face, te aleargă și te dezarmează în egală măsură. Simona Halep a scăpat din mână un meci pe care îl începuse în forță, stingându-se în final sub o ploaie torențială de atacuri la fileu ale unui adversare motivate de reproșurile adunate de ani de zile de la conaționali și nu numai. Marius Copil a cedat fără drept de apel în fața spectaculosului Gael Monfils, încheind partida cu număr dublu de greșeli neforțate față de lovituri câștigătoare (32-17) um meci în care nici serviciul nu l-a ajutat în momentele delicate.

Marius copil, unicul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin, se oprește în turul doi la US Open 2019

â–º GAME, SET, MECI GAEL MONFILS. Francezul încheie meciul cu Marius Copil cu o super-execuție – un smash din piruetă pe care îl poate patenta – cu toate că, evident, este aproape de nereprodus. Favoritul 13 merge mai departe după un meci scurt, de o oră și 22 de minute, mai scurt decât cele mai multe meciuri disputate în aceeași zi pe tabloul feminin, scor 6-3, 6-2, 6-2.

â–º Marius Copil are o nouă șansă de break în game-ul secund al actului doi, însă după ce o ratează își pierde imediat serviciul, netezindu-i calea lui Monfils spre turul trei.

â–º SET MONFILS, 6-2. Marius Copil scapă de sub control game-ul cinci, de la 40-0 pe lansare. Din nou, dubla greșeală vine în cel mai nepotrivit moment, iar francezul nu doar că obține break-ul, ci începe o serie câștigătoare care îl propulsează până la linia de finiș în manșă, la 6-2.

â–º REBREAK COPIL. Marius are un răspuns pe măsură, face rebreak-ul și trece apoi în avantaj.

â–º Monfils deschide cu break setul secund. Copil comite, în total, patru greșeli neforțate, pe fondul ratării primei mingi de serviciu. O dublă parafează break-ul francezului cap de serie 13.

â–º SET MONFILS, 6-3. Marius Copil atacă inspirat, iar Monfils nu mai are ce face, departe de teren, oferind două mingi consecutive de rebreak. Arădeanul decide însă să atace din nou și schimbă direcția de atac prea devreme, trimițând prea plat, în fileu – ratând astfel prima minge de rebreak. Francezul servește apoi foarte bine, trece în avantaj cu o intercepție de senzație a unui voleu de bună calitate al lui Marius, iar o servă imparabilă pune punct primului set, după 28 de minute. Au fost câte 7 greșeli neforțate de ambele părți, dar 9-6 raportul loviturilor câștigătoare pentru francez.

â–º BREAK MONFILS. Marius Copil are probleme la serviciu exact când primește mingile boi. Cu două duble greșeli îi oferă break-ul la zero lui Monfils și un confortabil 5-3 în primul set, în puțin peste 20 de minute de joc.

â–º Doi jucători cu servicii impozante, Copil și Monfils avansează cap la cap, fără alte emoții, până la schimbarea mingilor. 4-3 pentru Monfils.

â–º După șocul de pe Central, ne concentrăm atenția asupra partidei pe care Marius Copil o joacă împotriva lui Gael Monfils. Partida a început cu două ture adjudecate la zero pe serviciu, mai întâi de francez, apoi de român. În game-ul patru, cu un serviciu excelent, Marius Copil a salvat minge de break, înainte de a egala scorul, 2-2.

Simona Halep părăsește US Open 2019 în turul 2

â–º GAME, SET, MECI TOWNSEND, 7-4 în tiebreak. Taylor Townsend ia primul mini-break, cu un retur excelent. Halep îl recuperează în punctul al treilea, pedepsind cu un passing excelent un voleu ezitant al americancei. Townsend este ca un zid la fileu și face pasul spre 4-3. Simona servește sub presiune și ratează prima minge, însă returul americancei pe a doua servă este ratat. Simona cedează însă punct important pe serviciu, la 4-4, dând prea tare, în dorința de a anula orice șansă a americancei.

Townsend joacă cu mingea a doua la 5-4, face bine voleu, iar passing-ul Simonei, în diagonală, iese de puțin afară, aducându-i alte două mingi de meci americancei – prima dintre ele pe serviciu. Venită prompt la fileu, Taylor Townsend câștigă punctul și partida.

â–º TIEBREAK în setul DECISIV! Simona Halep gesticulează nervoasă. Este rândul lui Taylor Townsend să salveze minge de meci a Simonei, iar victoria se decide la tiebreak.

â–º Dramatism maxim! Simona este din nou sub asediu pe serviciu, salvează minge de break, apoi decide să atace mai prompt și, în cele din urmă, face 6-5!

â–º HALEP SALVEAZĂ‚ DOUĂ‚ MINGI DE MECI ȘI RECUPEREAZĂ‚ BREAK-UL! 5-5 în decisiv. În deschiderea game-ului 10 al decisivului, Townsend servește la teu, însă ratează voleul de urmărire, după un retur bun al Simonei. În al doilea punct, românca nu mai reușește returul, așa că tabela arată 15-15. Urmează un nou voleu excelent al americancei, pentru 30-15. Taylor vine la fileu și execută un voleu din poziție dificilă, însă Simona nu profită, trimițând în fileu – ceea ce face ca Taylor Townsend să aibă două mingi consecutive de meci. Pe prima – face dublă greșeală. Pe a doua minge de meci, Simona salvează cu un passing ce prinde perfect culoarul.

Tribuna freamătă, dar când Taylor servește la 40-40, este liniște perfectă. Simona returnează, americanca se lipește de fileu și ratează voleul. la minge de break pentru Halep, Townsend acoperă excelent fileul. Cu reverul în lung de linie, Halep își oferă o nouă șansă de break cu passing câștigător în lung de linie, iar de această dată ia game-ul, după un voleu ratat de Townsend.

â–º Taylor Townsend va servi pentru victorie, la 5-4 în decisiv! Simona simte presiunea și în game-ul de serviciu. Fileul o ajută puțin la 15-30, ba chiar de două ori. iar Townsend, cu tot terenul liber în față, ratează un voleu în banda fileului cu care ar fi împins game-ul în prelungiri.

â–º Taylor Townsend urcă furibund la fileu după primul serviciu, iar Simona continuă să rateze loviturile de trecere – ceva necaracteristic! La 40-0 pe serviciu, americanca face două duble greșeli, însă apoi, cu serviciu-voleu pune pe tabelă al cincilea său game în decisiv, pentru 5-3.

â–º Halep trece cu bine de game-ul pe serviciu, însă… începe să rămână fără timp. Trebuie să facă break, la 3-4.

â–º TOWNSEND SALVEAZĂ‚ TREI MINGI DE BREAK CONSECUTIVE ALE SIMONEI! Cu forehandul în lung de linie, Simona se pune într-o poziție avantajoasă, la 0-30 pe serviciul americancei. Lovește din nou decisiv în lung de linie, pentru triplu breakpoint, însă americanca avansează bine la fileu și salvează prima minge. Taylor vrea un punct ușor, forțând serviciul la exterior, apoi pune un voleu în diagonală incredibil, în spatele serviciului doi. În trei timpi, cu voleu și smash, Taylor Townsend anulează a treia minge de break consecutivă a Simonei. Townsend servește impecabil pentru a-și crea avantaj, apoi, chiar dacă are nevoie de două smash-uri pentru a-și trece în cont ultimul punct și, automat, game-ul de 4-2.

â–º SCOR NEVEROSIMIL ÎN DECISIVUL DINTRE HALEP ȘI TOWNSEND! Americanca atacă tot ce prinde și o execută pe Simona cu două forehand-uri consecutive, luând break la ZERO! Townsend are 3-2 în decisiv.

â–º Arbitrul Kader Nouni face fețe-fețe în scaun, văzând-o pe Simona Halep, în game-ul trei al decisivului, cum dă cu racheta de pământ o dată, de două ori, de trei ori, fără să reușească să o rupă. Simona revine la linia de serviciu, câștigă game-ul și trece în față pe tabelă, la 2-1. Taylor Townsend impresionează în aceste momente printr-un joc prompt la fileu, în timp ce passing-urile Simonei refuză să intre.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la US Open 2019

â–º GAME, SET, MECI ȘI CALIFICARE ÎN TURUL TREI PENTRU SORANA CÎRSTEA, 3-6, 6-4, 6-2!  Sorana duce la bun sfârșit o revenire importantă pentru ea și o așteaptă în turul trei, la meci direct, pe Simona Halep.

Sorana a încheiat partida cu patru puncte în plus în cont față de adversara sa directă și cu 36 de lovituri câștigătoare – cu cinci mai multe decât greșelile neforțate.

â–º DUBLU BREAK SORANA CÎRSTEA! Românca de pe Terenul 11 a obținut un nou break și, la 5-2 în decisiv, este cu mâna pe biletul de tur 3.

â–º SET TOWNSEND, 6-3! Americanca reușește ceva greu de intuit la startul meciului: a câștigat setul doi al meciului cu Simona Halep, unul în care a fost pe plus, cu 9 lovituri câștigătoare și 7 greșeli neforțate. În schimb, Simona a greșit de 11 ori, facilitându-i americancei ajungerea în decisiv.

â–º La finalul primei ore de joc, Taylor Townsend are avantaj 5-2 în setul secund. Pe Terenul 11, Sorana Cîrstea păstrează avantajul break-ului, la 3-2.

â–º Sorana Cîrstea ne aduce motive să zâmbim. A început setul decisiv cu break, a confirmat cu hold la zero și servește acum la 2-1.

â–º BREAK TOWNSEND. Simona Halep nu a câștigat nici măcar un punct din cinci pe serviciu în setul doi, iar o nouă minge scăpată cu reverul în out îi aduce un nou break americancei Taylor Townsend, pentru 3-1.

â–º REBREAK HALEP. Simona nu așteaptă și pune lucrurile la punct. Taylor Townsend atacă greșit, iar românca recuperează cât ai bate din palme break-ul.

â–º Momentul de glorie al lui Taylor Townsend. Americanca începe autoritar pe serviciu setului doi, apoi Simona cade în capcană și, cu 4 greșeli apărute de nicăieri, scapă printre degete un game început cu 40-15 pe lansare.

â–º SET SORANA CÎRSTEA! Vești bune de pe Terenul 11, acolo unde Sorana valorifică a treia minge de set avută, adjudecându-și manșa a doua cu 14 lovituri câștigătoare pentru a trimite partida cu Bolșova în decisiv.

â–º SET SIMONA HALEP, 6-2, în 31 de minute. Numărul patru mondial închide manșa inaugurală cu tură pe lansare adjudecată la zero. Simona domină, fără să reușească neapărat un număr mare de lovituri câștigătoare (5). Townsend și-a arătat însă limitele: dacă în primele trei game-uri a atacat și a tot atacat, descurcându-se bine la fileu, continuarea a fost dezastruoasă – mobilitate lipsă, 16 greșeli neforțate și o vizibilă criză de soluții.

â–º BREAK și pentru Halep, și pentru Cîrstea. Pare o joacă pentru Simona misiunea de a o destabiliza pe Taylor Townsend, în timp ce, pe Terenul 11 nu s-a mai câștigat pe serviciu de cinci game-uri.

â–º Cu 14 greșeli neforțate în 6 game-uri, Townsend este victimă sigurî în fața unei Simona Halep concentrată și atentă. 4-2 pentru eleva lui Daniel Dobre.

â–º De 20 de minute a avut nevoie Simona pentru a prelua conducerea în duelul cu Townsend. Halep o vede pe americancă apropiindu-se de fileu și pune mingea în picioarele acesteia, iar break-ul intră în contul ei, pentru 3-2. Pe Terenul 11, Sorana a ratat din nou confirmarea break-ului pe lansare și scorul arată 4-4.

â–º Serie de break-uri pe Terenul 11. Bolșova răspunde cu break, apoi Sorana se impune din nou la retur, tipic deja în duelurile lor. Pe Central, primele patru game-uri s-au împărțit frățește.

â–º Townsend atacă fileul în mod consecvent, Simona punctează deja cu un passing câștigător, însă americanca rezistă datorită agresivității sale și a unui ultim forehand trimis dincolo de linia de fund a terenului de Simona. 2-1 pentru Townsend în primul set.

â–º Halep are mici emoții în primul game pe lansare, salvând două mingi de break. Townsend a reușit un frumos retur câștigător pentru a-și procura minge de break, însă campioana de la Wimbledon revine cu servicii apăsate, jucând bine la teu.

â–º BREAK CÎRSTEA. Sorana trece în avantaj, la 3-2 în setul secund, reușind să speculeze serviciul doi advers (7 din 10 puncte câștigate).

â–º Pe Central, americanca Taylor Townsend servește prima în partida cu Simona Halep. Nadia Comăneci este din nou în loja Simonei.

â–º Spaniola ajunge la șase game-uri câștigate consecutive cu hold-ul din start de set doi. Pe serviciu însă, Sorana rupe serie adversarei, impunându-se la 30. Românca insistă mai departe și reușește pentru prima dată după break-ul din primul set să amințe la retur, fără să treacă însă de egalitate.

â–º SET BOLȘOVA 6-3! Sorana Cîrstea nu se adună, ratează următorul punct după o pauză de aproximativ cinci minute, iar Bolșova pune pe tabelă al cincilea game consecutiv.

â–º Întrerupere în meciul Soranei Cîrstea. Românca nu este de acord cu o decizie din scaun, la o minge extrem de importantă. I-a căzut cozoroculEste posibilă minge de set pentru Bolșova. Între timp, ne pregătim pentru meciul Simonei Halep, întrucât Sascha Zverev s-a îndurat și a pus punct partidei cu Frances Tiafoe, cu un nou set decisiv câștigat.

â–º Scenariul de la Roland Garros se repetă. Sorana are o fază excelentă de joc, apoi o cădere masivă. Un nou rever ratat îi aduce al doilea break Bolșovei și o trimite pentru prima dată la conducere, 4-3.

â–º REBREAK BOLȘOVA. Reprezentanta Spaniei face exact ceea ce știe mai bine, joacă tare, iar Sorana ezită și o ajută cu erori. Deși a avut două mingi consecutive de 4-1, Sorana pierde patru puncte la rând și Bolșova echilibrează scorul. 3-2.

â–º BREAK CÎRSTEA!  Sorana joacă excelent și, cu lovitură câștigătoare, pune pe tabelă break-ul de 3-1.

â–º Sorana Cîrstea taxează poziția extrem de defensivă a Bolșovei cu o scurtă perfectă, pentru a-și procura minge de game pe lansare și 2-1. Urmează o greșeală, însă repară imediat cu un rever excelent, care sărută tușa. Sorana servește bine și revine în avantaj, după 9 minute, 2-1.

â–º În timp ce pe Central, acolo unde așteptăm meciul Simonei Halep cu Taylor Townsend, Sascha Zverev a ajuns în decisiv și în partida din turul doi, cu Tiafoe, la fel cum o făcuse și în primul tur, primul serviciu expediat de Bolșova este un as. Spaniola egalează rapid scorul pe tabelă, 1-1.

â–º Sorana deschide partida la serviciu. O face apăsat, lovind câștigător de trei ori și, cum altfel, decând atacând, cu pas clar spre fileu. Are și șansă la o minge cu fileul, pentru care își cere scuze, după un lung de linie aspru al Bolșovei, însă lucrurile arată bine în Soriland.

â–º Terenul 11 le așteaptă pe Sorana Cîrstea și Aliona Bolșova. Majchrzak a reușit surpriza în fața lui Pablo Cuevas, jucător pe care Andrei Pavel îl plasa, într-un dialog cu ProSport, în topul celor mai bune lovituri clasice de rever, polonezul revenind de la 0-1 și 1-2 la seturi pentru a se impune cu 6-1 în decisiv.

â–º Startul meciului dintre Sorana Cîrstea și Aliona Bolșova se amână, dat fiind faptul că duelul dinainte, de la masculin, dintre Cuevas și Majchrzak abia a intrat în setul al patrulea, cu avantaj 2-1 pentru uruguayan. Astfel, nu le vom vedea pe Sorana și pe Aliona pe teren înainte de ora 21:00.

Ana Bogdan, învinsă în turul 2 la US Open 2019

â–º GAME, SET, MECI PETRA MARTIC 6-2, 6-4. Ana Bogdan părăsește US Open-ul pentru a patra oară consecutiv în turul doi, învinsă într-o oră și 35 de minute de o sportivă mai calculată, cu puncte și game-uri mai clar adjudecate.

â–º BREAK MARTIC: Ana Bogdan face risipă de efort, însă cedează din nou sub atacurile Petreiu Martic. A ratat trei mingi de game, a ratat un lob de puțin, iar favorita 22 va servi pentru victorie la 6-2, 5-4.

â–º Ana Bogdan își ia break-ul înapoi! Martic a uitat winner-ele la scaun, e cu statistica la jumătate față de Ana (4-8), iar românca egalează la 4 în setul doi.

â–º BREAK MARTIC. La 2-2, Ana își reproșează câte ceva legat de jocul de picioare, după trei mingi de break ratate. Chiar dacă Terenul 8 nu are propriu-zis tribună, se aud încurajări clare pentru sportiva din Sinaia. Martic face însă break-ul, fiind din nou extrem de abilă în momentele favorabile.

â–º Românca este acum cel puțin la egalitate ca nivel de joc cu Martic, lăsând în urmă greșelile neforțate. Alege finalizări inspirate și păstrează controlul pe serviciu, spre 2-1.

â–º Ana Bogdan intră mai apăsat în setul secund, cu hold autoritar pentru 1-0.

â–º SET MARTIC.  După 44 de minute, tabela consemnează ceea ce devenise eveident încă din primele minute: manșa întâi intră în contul favoritei 22, alimentată de 22 lovituri câștigătoare.

â–º Ana Bogdan are emoții și în game-ul cinci, pe lansare, fiind întoarsă de la 40-15 de un joc inspirat al Petrei Martic, care folosește bine contra-pied-ul, însă câștigă după egalitate primul game în meci, apoi, la schimbul de terenuri face la fel ca Djokovic și mai primește o porție de masaj.

â–º Martic face pasul autoritar la 4-0, cu 3 din 3 mingi câștigate pe avansare la fileu, 5 din 6 cu primul serviciu, 3 din 4 cu al doilea și 7 lovituri câștigătoare în partidă.

â–º Ana Bogdan primește îngrijiri la umărul drept, în timp ce Martic cere mingile pentru a exersa serviciul.

â–º DUBLU BREAK MARTIC. Ana Bogdan cere intervenția fizioterapeutului, după un game extrem de lung pe serviciu. Românca a ratat multe servicii, a greșit, iar colac peste pupăză Martic face și puncte spectcauloase, se mută pentru a lovi decisiv returul cu dreapta din zona de rever. Ana Bogdan își îndreaptă furia spre arbitru, care dictează rejucarea unui punct pe care românca l-ar fi vrut direct în contul ei, după o decizie eronată de la linie. Per total însă, Martic tace și face, cu două break-uri în cont.

â–º Petra Martic face 2-0 în doar patru minute. A câștigat 8 din 9 puncte în start de meci, iar greșelile neforțate ale Anei, 4 la număr, ustură.

â–º Ana Bogdan începe meciul cu Petra Martic! Românca servește prima, dar tenis nu se vede, pentru moment, pe Eurosport, din cauza unor transmisiuni prelungite de ciclism. Din păcate, Ana pierde toate cele patru puncte, chiar dacă joacă de fiecare dată cu prima minge, iar Petra Martic începe meciul cu BREAK la zero.


Simona Halep reia, joi, cursa pentru o primă finală a carierei la US Open, într-o zi cu program extrem de aglomerat la New York. Miercuri, din cauza ploii, s-au disputat doar nouă partide de simplu, dintre cele 32 programate, astfel încât cei mai mulți sportivi au avut meciurile amânate pentru a doua zi, motiv pentru care astăzi o vom putea urmări, cu începere de la ora 18:00 și pe Ana Bogdan, cea care o înfruntă pe favorita 22 a tabloului, Petra Martic.

  • Organizatorii au programat mult mai puține meciuri de dublu pentru ziua de joi, astfel încât meciurile care ar fi trebuit să îi aibă protagoniști pe români, programate inițial pentru miercuri, nu se vor juca decât cel mai devreme vineri: Simona Halep / Horia Tecău – Gabriela Dabroski/ Milan Pavic, de pe tabloul de dublu mixt, Marius Copil / Nick Kyrgios – Daniell / Skupski, de pe tabloul de dublu masculin și Raluca Olaru / Zhaoxuan Yan – Brady / Riske, de la dublu feminin.

Simona Halep (#4) – Taylor Townsend (116 WTA), în turul 2 la US Open 2019, în jurul orei 21:00, pe Arthur Ashe Stadium, după meciul Alexander Zverev – Frances Tiafoe

Campioana de la Wimbledon ajunge în premieră pe Arthur Ashe Stadium la această ediție a US Open-ului, având programat un al doilea duel stagional pe hard-ul american cu destul de controversata Taylor Townsend. Puternica americancă a fost, în ultimii trei ani, o adversară perfectă pentru româncă, Halep reușind victorii în toate cele trei dueluri venite în turul doi la turnee de prim rang, fără să fi pierdut mai mult de patru game-uri pe meci.

În plus, Townsend a pierdut până acum toate cele partide disputate până acum în carieră în fața unor adversare din Top 10, însă în acest an, la Wimbledon, a avut minge de meci în fața lui Kiki Bertens. Incontestabil însă, Simona Halep beneficiază de un culoar extrem de favorabil în start de US Open, lucru evident la o analiză atentă a tuturor meciurilor celor 26 de favorite ajunse în turul doi, având și cel mai bun joc pentru a scoate la iveală slăbiciunile lui Taylor Townsend.

  • Simona Halep va încerca pentru prima dată din 2014 încoace să bifeze prezențe până cel puțin în turul trei la toate cele patru turnee de Mare Șlem din sezon.

3-0 este scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Taylor Townsend

Ana Bogdan (152 WTA) – Petra Martic (#22), în turul 2 la US Open 2019, de la ora 18:00, pe Terenul 8

Chiar dacă sunt separate în clasament de 130 poziții, iar jucătoarea numărul unu a Croației are un palmares mult mai consistent în turneele de Mare Șlem, cu un recent sfert de finală jucat la Roland Garros, Ana Bogdan și Petra Martic se pregătesc să pășească pe teritoriu necunoscut la New York, fiind în fața celei mai bune performanțe din carieră la US Open.

Ana Bogdan debordează de încredere după opt seturi câștigate pe hard-ul complexului de la Flushing Meadows, parcursul său începând în calificări. Cu victorii deja la Bethanie Mattek-Sands, Ellen Perez, Isabella Shinikova și Harriet Dart, ea speră să producă surpriza în fața unei adversare de calibru, care nu a prins însă chiar cea mai bună zi pentru meciul din turul întâi. Românca are o relație specială cu US Open-ul, turneu la care a reușit prima prezență pe tabloul principal în Grand Slam-uri în 2016 și de la care nu a plecat niciodată de atunci fără meci câștigat. Ana Bogdan va spera acum să își egaleze și personal best-ul înregistrat în Grand Slam-uri la Australian Open 2018, acolo unde, după victorii la Mladenovic și Putințeva, se califica în turul trei.

De partea cealaltă, Martic, cu doi ani mai în vârstă decât Ana, vrea să își îndulcească relația cu US Open-ul, singurul dintre cele patru turnee de Mare Șlem în care nu a ajuns niciodată în optimi. Petra Martic a fost destul de departe de cel mai bun nivel al său în primul tur contra Tamarei Zidansek. Croata a părut că intră în regim de croazieră după ce, de la 4-4 în primul set, și-a adjudecat patru game-uri consecutiv. La scorul de 6-4, 4-2 însă, nivelul de joc al lui Martic a scăzut dramatic, permițându-i slovenei în vârstă de 21 de ani să forțeze un set decisiv, cu serie proprie de patru game-uri. Martic a revenit însă în control în setul trei, câștigându-l la 1.

„De fiecare dată când vin la New York am o altă energie, o energie benefică pentru că orașul ăsta vibrează odată cu tine și toate visurile tale pot deveni realitate aici. Joc cu Petra Martic, o jucătoare cu care m-am întâlnit în acest an pe zgură, la Istanbul, am pierdut în 3 seturi însă am condus tot timpul meciul. Aici, pe hard, cred că șansele vor fi mai mari”
Ana Bogdan, pentru DigiSport, după victoria din primul tur cu Harriet Dart

0-3 este scorul întâlnirilor directe dintre Ana Bogdan și Petra Martic, ultimul meci jucându-se în aprilie anul acesta, pe zgura de la Istanbul (victorie pentru Martic, scor 4-6, 7-5, 6-3).

Sorana Cîrstea (106 WTA) – Aliona Bolșova (100 WTA), în turul 2 la US Open 2019, în jurul orei 20:00, pe Terenul 11, după meciul Pablo Cuevas – Kamil Majchrzak

Sorana Cîrstea are, pentru a doua oară în ultimele trei turnee de Mare Șlem disputate, o șansă importantă de a face pasul în turul trei. La fel ca și la Roland Garros, jucătoarea din Târgoviște o înfruntă pe carismatica spaniolă născută la Chișinău, Aliona Bolșova, care a reușit să profite la maximum la Paris, pe Terenul 13, de seriile de erori din jocul Soranei. Cîrstea nu a mai legat însă victorii la un turneu de la începutul lunii mai, de la Nurnberg, US Open-ul fiind, de altfel, tărâmul pe care a întrerupt o serie negativă destul de apăsătoare.

Două sportive cu drepte explozive, capabile de a plesni mingea până la aplatizarea acesteia, Cîrstea și Bolșova anunță un duel intens. Spaniola a avut probleme fizice după parcursul de vis de la Roland Garros, încheiat în optimi, însă nici Sorana Cîrstea nu a fost la cele mai înalte cote din acest punct de vedere. Bolșova și Cîrstea vin amândouă după victorii excelente în primul tur, repurtate în fața unor jucătoare de top din Cehia (Siniakova și, respectiv, Strycova, amble edin Top 40), spaniola având însă nevoie de set decisiv pentru a se impune în fața Barborei (6-3, 0-6, 6-1) – spre deosebire de Sorana.

Meciul de la Paris a fost decis de două tiebreak-uri, greșelile pe serviciu ale Soranei și o abilitate excelentă a Alionei de a trimite mingea înapoi, ca un zid mobil, excepție fiind scurtele găsite ca soluție de avarie de Sorana, în finalul setului doi, dar nu și în tiebreak.

0-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Sorana Cîrstea și Aliona Bolșova (7-6/5, 7-6/3 în turul doi la Roland Garros 2019 pentru Bolșova).

Marius Copil (93 ATP) – Gael Monfils (13 ATP), în turul 2 la US Open 2019, aproape de miezul nopții, ultimul meci pe Terenul 17, după terminarea partidei Belinda Bencic – Alize Cornet

Pe un teren acaparat de francezi și vorbitori de limbă franceză (primul meci o aduce pe teren pe belgianca Van Uytvanck, apoi se succed Jeremy Chardy – versus Wawrinka și Alize Cornet, apoi excentricul Le Monf), Marius Copil va încerca să producă surpriza în fața lui Monfils, un excelent atlet și un adevărat inventator de lovituri, al cărui excelent parcurs de la Rogers Cup, din Canada, a fost curmat înainte de semifinală de o accientare la gleznă.

Monfils a jucat, totuși, inclusiv la Cincinnati, iar în primul tur de la US Open, în fața ibericului Albert Ramos, nu a lăsat să se vadă vreo slăbiciune.

La fel ca și în turul inaugural, Marius Copil înfruntă un sportiv familiar, arădeanul antrenându-se anul trecut înainte de US Open intens cu Monfils. Cei doi au jucat și împreună la dublu, inclusiv la București, în 2013.

Acesta este primul meci direct dintre Marius Copil și Gael Monfils.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Atacantul care l-a dat pe spate pe Adrian Mutu: „Este un animal! Cel mai puternic dintre toți”
Atacantul care l-a dat pe spate pe Adrian Mutu: „Este un animal! Cel mai puternic dintre toți”
Cristi Borcea revine în Superligă! Vestea zilei în fotbalul românesc
Cristi Borcea revine în Superligă! Vestea zilei în fotbalul românesc
Bogdan Cosmescu a spus ce a ales la alegerile prezidenţiale! Discuţie
Bogdan Cosmescu a spus ce a ales la alegerile prezidenţiale! Discuţie "aprinsă" la 3 SportCast: "Mi se părea aberant /…
Mama Antoniei arată superb la 57 de ani. Ce dietă ține Denise Iacobescu și care e alimentul la care a renunțat definitiv
Mama Antoniei arată superb la 57 de ani. Ce dietă ține Denise Iacobescu și care e alimentul la care a…
BREAKING NEWS. Următoarele două ore pot schimba tot în România
BREAKING NEWS. Următoarele două ore pot schimba tot în România
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR:
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea candidaturii lui Ciolacu"
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Suntem luaţi de proşti! Fiul lui Ion Ţiriac a izbucnit în scandalul momentului. Şi-a amintit de drama Simonei Halep
Suntem luaţi de proşti! Fiul lui Ion Ţiriac a izbucnit în scandalul momentului. Şi-a amintit de drama Simonei Halep
Connect-R, ANULAT de Kiss FM după ce a felicitat românii care au ieșit la vot! L-au exclus din concert: „Jos CenzURA”
Connect-R, ANULAT de Kiss FM după ce a felicitat românii care au ieșit la vot! L-au exclus din concert: „Jos…
Călin Georgescu a intrat în panică. Decizia care-l blochează: E singura cale!
Călin Georgescu a intrat în panică. Decizia care-l blochează: E singura cale!
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa a fost cărată pe brațe afară din cimitir
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa a fost cărată pe brațe…
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Mario & Luigi Brothership Review: când e frate lângă frate
Mario & Luigi Brothership Review: când e frate lângă frate
PSV face istorie în Liga Campionilor. Statisticile remarcabile ale ultimei etape
PSV face istorie în Liga Campionilor. Statisticile remarcabile ale ultimei etape
Martorul de bord fulg de nea: Când se aprinde și ce trebuie să faci?
Martorul de bord fulg de nea: Când se aprinde și ce trebuie să faci?
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un obiect de decor
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un obiect de decor
×